Ερώτηση στη Βουλή για την μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή 25/03/2021 - Πηγή: Eurokinissi
Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή 25/03/2021 – Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ σχετικά με την μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συμμετοχή τους στο Σχολείο Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων. Το ΚΚΕ ζητά την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφαση για τη μοριοδότηση.

Η ερώτηση:

Θέμα: Μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συμμετοχή τους στο Σχολείο Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την Ερώτηση 1953/14-11-2019 προς τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου η επίδοση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων να ενταχθεί στα κριτήρια μοριοδότησης μεταθέσεων, με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας.

Η κυβέρνηση στην απάντηση της σχετικής ερώτησης ανάμεσα στα άλλα ανάφερε ότι: «Εξετάζεται η τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο μέτρο που απαιτείται, με απώτερο σκοπό, το Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων να μοριοδοτείται με ανάλογο συντελεστή βαρύτητας».

Στη συνέχεια το Κομμουνιστικό Κόμμα επανήλθε με νεώτερη Ερώτηση την 4317/18-02-2021 για το ίδιο θέμα, διότι αν και παρήλθε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο σχετικά με τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας.

Η κυβέρνηση στην απάντηση της σχετικής ερώτησης ανάφερε: «Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση και δίκαιη μεταχείριση των στελεχών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, έχει ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, για την τροποποίηση της υφιστάμενης Υπουργικής Απόφασης σε ό,τι αφορά στη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων».

Ωστόσο, έχουν παρέλθει ήδη τέσσερεις (4) μήνες από την κατάθεση της τελευταίας ερώτησης και σχεδόν τρία (3) χρόνια από την κατάθεση της πρώτης ερώτησης, η κυβέρνηση, ενώ μέσω των ως άνω απαντήσεων δημιούργησε ελπίδες και προσδοκίες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην διαδικασία της τροποποίησης της υπάρχουσας υπουργικής απόφασης, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση  για την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τη μοριοδότηση  του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας; 

Δείτε ακόμα...