Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για καταβολή αποζημίωσης σε στελέχη του ΕΣ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ-ΘΕΡΙΝΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΤΗΣ Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων
Φώτο Αρχείου / Από τη θερινή εκπαίδευση των “Εύελπιδων”

Θέμα: Καταβολή αποζημίωσης για ημέρες εκτός έδρας στο στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη στις επιχειρήσεις του Έβρου και των νησιών.

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) και  Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), με ανακοινώσεις τους, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ), με δηλώσεις του σε ηλεκτρονική δημοσιογραφική σελίδα, κάνουν γνωστά τα παράπονα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Σχηματισμούς – Μονάδες – Υπομονάδες στις περιοχές τους.

Αυτά αφορούν κυρίως τη μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται τα στελέχη και αντιστοιχούν σε οκτώ ημέρες εκτός έδρας. Μάλιστα οι αποζημιώσεις αυτές έχουν εγκριθεί με σχετική διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, προκειμένου να χορηγηθούν στα στελέχη που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Έβρου και των νησιών της περιοχής ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Επίσης διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή μέχρι και σήμερα, της αποζημίωσης σε μερίδα των στελεχών που σχετίζονται για μετακινήσεις – υπηρεσίες εντός του Ν. Έβρου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την καταβολή των αποζημιώσεων σε όλο το προσωπικό και όχι επιλεκτικά, που ενεπλάκη στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Έβρου και των νησιών της περιοχής ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), στο βαθμό μάλιστα που έχουν εγκριθεί με σχετική διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ; 

Δείτε ακόμα...