ΕΡΤ: Σήμερα στις 9 το βράδυ η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)
Φώτο Αρχείου / Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Σήμερα στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήματα, διάλογο, με αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα. Ειδικότερα, η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και έξι δημοσιογράφους από κανάλια εθνικής εμβέλειας που θα έχουν δικαίωμα ερωτήσεων.

Οι θεματικές ενότητες του debate θα είναι οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση, εξωτερική πολιτική και άμυνα, κράτος – θεσμοί – διαφάνεια, Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος, περιβάλλον – Ενέργεια, ενώ θα υπάρχει και μία ελεύθερη ενότητα, όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, πρόβαλε την πάγια θέση του για πραγματοποίηση debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που εξασφαλίζει και την ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα – ιδιαίτερα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – που καθορίζουν τη στάση τους ανάλογα με τη συγκυρία και την εκλογική τους δύναμη.

Κατέθεσε ακόμη προτάσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πιο ελεύθερη συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος, σε κάθε θεματική ενότητα και κατά τη διάρκεια των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να μπορούν να γίνονται ερωτήματα, διάλογος, χωρίς αυστηρούς κανόνες και χρονόμετρα, όπως γίνεται και στα άλλα τηλεοπτικά πάνελ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...