Έτοιμη η στρατιωτική αποστολή για το Σάχελ της Αφρικής

Αμερικανοί στρατιώτες

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, στο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ Channel με έδρα την Καβάλα, ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε ότι ήδη έχουν επιλεγεί σαράντα με πενήντα (40-50) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θέλουν να συμμετέχουν στην στρατιωτική αποστολή στο Σάχελ της Αφρικής.

Με τη νεώτερη δήλωση της κυβέρνησης, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πολεμικό σφαγείο στο Σαχέλ της Αφρικής, για να συνδράμουν τις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν εκεί για τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων και μετρούν ήδη δεκάδες νεκρούς.

Οι προετοιμασίες για την αποστολή στρατευμάτων στο Σαχέλ είναι αποτέλεσμα της “Στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας”. Η συμφωνία αυτή, όπως και η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετούν τις επιθετικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας, τους στόχους του κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και συνοδεύονται με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.

Ο λαός με τους αγώνες του απαιτεί:

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας.

Όχι στην αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Σαχέλ της Αφρικής.

Επιστροφή της πυροβολαρχίας “Πάτριοτ” από τη Σαουδική Αραβία και όλων των στρατιωτικών τμημάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Δείτε ακόμα...