Ετοιμότητα και επαγρύπνηση

Διαδικτυακή αφίσα της ΕΕΔΥΕ ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της μεγάλης νατοϊκής άσκησης Defender Europe 21, διαπιστώνεται η όλο και βαθύτερη εμπλοκή των χωρών της περιοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ.

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη άσκηση με τον τίτλο Swift Response 2021, μια από τις δεκάδες ασκήσεις κάτω από την ομπρέλα της Defender Europe 21. Το Swift Response 2021 είναι μια ετήσια, μεγάλης κλίμακας άσκηση υπό την ηγεσία του Στρατού των ΗΠΑ, σχεδιασμένη για την οικοδόμηση στρατηγικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας μεταξύ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Η άσκηση Swift Response 2021 περιλάμβανε τρία άλματα των αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών, 82ο Airborne Division με έδρα το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας και 173η Airborne Brigade με έδρα τη Vicenza της Ιταλίας.

Συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 2.600 αλεξιπτωτιστές, από 11 κράτη.

Όπως γίνεται αντιληπτό η παρουσία των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο έντονη στην περιοχή και αυτό μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί.

Όλες αυτές οι συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις ουδεμία σχέση έχουν με την άμυνα της χώρας. Είναι μια προετοιμασία, μια γενικότερη προπαρασκευή για έναν ακήρυχτο πόλεμο.

Με δεδομένη μάλιστα και την ολοκλήρωση μέσα στους επόμενους δύο μήνες της ανανέωσης της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (MDCA) με τις ΗΠΑ, η οποία έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, εκθέτοντας τον λαό και τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους, είναι επιτακτική η ανάγκη για ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς για ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Να αποχωρήσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές στο εξωτερικό. Να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός και η χώρα μας έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ο λαός μας και η χώρα μας έχουν νωπές μνήμες από αυτές τις λυκοσυμμαχίες.

Δικαιούνται οι λαοί να ζήσουν με Ειρήνη, μακριά από πολέμους συμφερόντων και συμφέροντα πολέμων. Ετοιμότητα και επαγρύπνηση, πριν είναι πολύ αργά.

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
ΜΒΑ, Ms’c

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...