Εξαιρετικά αυστηρές ποινές θα ζητήσουν οι εισαγγελείς για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Τζορτζ Φλοιντ

Εξαιρετικά αυστηρές ποινές σκοπεύουν να ζητήσουν οι εισαγγελείς για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, λόγω «ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα.

Η δίκη για τον φόνο του Φλόιντ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021.

Οι αστυνομικοί «καταχράστηκαν τη θέση ισχύος» στην οποία βρίσκονταν και ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν επέδειξε «ιδιαίτερη σκληρότητα», ασκώντας «μη αναγκαία βία» ενώπιον πολλών μαρτύρων και κυρίως παιδιών, υπογράμμισε ο εισαγγελέας Κιθ Έλισον.

Ο 44χρονος Σόβιν κατηγορείται ότι στις 25 Μαΐου προκάλεσε ασφυξία στον 46χρονο Αφροαμερικανό καθώς είχε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Φλόιντ επί σχεδόν εννέα λεπτά, την ώρα που εκείνος ήταν ακινητοποιημένος, μπρούμυτα στο οδόστρωμα.

Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του Αλεξάντερ Κινγκ, ο Τόμας Λέιν και ο Του Θάο κατηγορούνται για συνέργεια στον φόνο.

Εξάλλου υπενθύμισαν ότι ο «Φλόιντ είχε πει ξεκάθαρα και επανειλημμένα στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει».

Δεν διευκρινίστηκαν οι ποινές που θα ζητηθούν για τους αστυνομικούς, παρόλα αυτά η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία στην πολιτεία της Μινεσότα είναι 40 χρόνια κάθειρξη.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...