Έξω από τη Βουλή οι Υγειονομικοί ενάντια στο Ν/Σ έκτρωμα της κυβέρνησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022.
Πηγή: Eurokinissi

Την απαίτησή τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, διατρανώνουν αυτή την ώρα γιατροί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους και συνταξιούχοι.

Με τη συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Για σήμερα άλλωστε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προχωρήσει σε στάση εργασίας, ενώ με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής.

Δείτε ακόμα...