Έξω οι αμερικανονατοϊκοί από το Πετροχώρι

Στρατιώτες - Ξάνθη - Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)
Φώτο Αρχείου / Από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου 2021, διεξήχθη στην περιοχή της Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2021» (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ)

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ απαιτεί να μην χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Πετροχωρίου από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους και τονίζει μεταξύ άλλων:

 «Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Αθήνα η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ μαζεύονται για να πάρουν αποφάσεις που προμηνύουν όξυνση του ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα και νέους κινδύνους για τους λαούς.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβρη. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ έχει προαναγγείλει ότι η νέα κατάπτυστη Συμφωνία θα διασφαλίσει τη «σημαντικότερη παρουσία των ΗΠΑ» στην Ελλάδα, «ενδεχομένως και σε σημεία στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσία», καθώς πέρα από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούν ήδη – Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη, έχουν πέσει στο τραπέζι κι άλλες, όπως Σκύρος, Καβάλα, το Πετροχώρι Ξάνθης.

Ειδικότερα για το Πετροχώρι, δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο έχει φιλοξενήσει 3 φορές τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες για τη διεξαγωγή ασκήσεων. Ενώ και ο Αμερικάνος πρέσβης έχει συχνή παρουσία στην περιοχή μας έτσι ώστε να προωθήσει αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δεν πρόκειται για «αναβάθμιση», αλλά για αναβαθμισμένους κίνδυνους για τον λαό της περιοχής! Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι παρά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια που όχι μόνο δεν προστατεύουν το λαό, αλλά αντίθετα τον μετατρέπουν σε στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστών.

Στο ρευστό σκηνικό που ζούμε, όπου… όλοι «μιλάνε» με όλους και όλοι συγκρούονται με όλους, οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς που πάντα βάφονται με αίμα.

Σε όλο αυτό το επικίνδυνο κουβάρι μπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τον λαό και τη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ διεκδικώντας αναβάθμιση για την αστική τάξη της χώρας και τα συμφέροντά της. Όμως, οι σχεδιασμοί αυτοί πατάνε και πάνω στα «έργα και τις ημέρες» των προηγούμενων κυβερνήσεων – με πρώτη αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαινίασε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ – και στην «πρωτοφανή συναίνεση» ανάμεσα στα αστικά κόμματα, για την οποία «στάζει μέλι» ο Αμερικανός πρέσβης.

Είναι, τουλάχιστον αστείοι οι ισχυρισμοί ότι το να παραχωρούμε «γη και ύδωρ» στους αμερικανοΝΑΤΟΪκούς φονιάδες μας προστατεύουν από την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης. Ακριβώς το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι αυτοί που κάνουν πλάτες στην προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για να την κρατήσουν στη «συμμαχία». Με κάθε τρόπο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος»

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τον λαό της Ξάνθης να δυναμώσουν τον αγώνα με αιτήματα:

  • Καμιά αξιοποίηση του Πετροχωρίου από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους.
  • Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών».
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...