Εξόρμηση στην Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Αριδαίας

Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στη χώρα από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο η Κομματική Οργάνωση Αλμωπίας του ΚΚΕ περιόδευσε τη Δευτέρα 23/8/2021 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Αριδαίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τα στελέχη των δύο υπηρεσιών μεταφέρθηκε ο προβληματισμός της οργάνωσης για τη χρόνια υποστελέχωση της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, με τα ποσά που πιστώνει κάθε χρόνο η κυβέρνηση να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των δύο υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικά, την ώρα που η κυβέρνηση νοικιάζει με το ιλιγγιώδες ποσό των 40.800.000 ευρώ εναέρια μέσα, η προσαύξηση για τη συντήρηση του στόλου των περίπου 3.250 οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μόλις 800.000 ευρώ, τη στιγμή που το 14% των οχημάτων είναι καθηλωμένα λόγω βλάβης.

Αντίστοιχα για τις δασικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την προστασία του 65% της χερσαίας έκτασης της χώρας, πιστώθηκε μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού, με το δεύτερο σε έκταση Δασαρχείο της χώρας, αυτό της Αριδαίας να παραμένει υποστελεχωμένο με μόλις 2 δασολόγους, τη στιγμή που για το 2021 η Ελλάδα αναμένεται να είναι πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες με 6,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας σε ποσοστό του ΑΕΠ ακόμη και τις ΗΠΑ. Τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι η εφαρμογή της ευρωενωσιακής πολιτικής κόστους-οφέλους που θεωρεί μη επιλέξιμα τα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά για την προστασία του λαού έργα.

Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας να συμπορευτούν με το πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ, καθώς μόνο με τον οργανωμένο ανυποχώρητο ταξικό αγώνα μπορεί να αντιμετωπιστεί το χρόνιο θέμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας της χώρας μας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...