Εξουδετερώθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίρκοροντ υποστηρίζει η Ρωσία

Από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία - Μάρτιος 2022
Φώτο Αρχείου / Από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία – Μάρτιος 2022

Ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίργκοροντ στην περιοχή της Πολτάβα, καταστρέφοντας καμουφλαρισμένα ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ανέφερε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το αεροδρόμιο Μίργκοροντ στην περιοχή της Πολτάβα έχει επίσης τεθεί εκτός δράσης και πολλά ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, τα οποία είχαν εντοπιστεί στους καμουφλαρισμένους χώρους στάθμευσης του, καθώς και δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες αεροπορικών όπλων καταστράφηκαν», είπε.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει 381 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 1.888 άρματα μάχης και 205 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων από την έναρξη του πολέμου.

Ανέφερε πως «συνολικά, 125 αεροπλάνα και 88 ελικόπτερα, 381 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.888 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 205 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 793 πυροβόλα πυροβόλα και όλμοι και επίσης 1.771 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα την εισβολή. 

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, περισσότεροι από 100 εθνικιστές και μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε επίθεση του συστήματος τακτικών βαλλιστικών πυραύλων «Iskander».

«Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότεροι από 100 εθνικιστές και μισθοφόροι από τις δυτικές χώρες εξοντώθηκαν ως αποτέλεσμα ενός χτύπημα ακριβείας Iskander στο αρχηγείο άμυνας στην πόλη Χάρκοβο την Πέμπτη 31 Μαρτίου», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...