ΕΥΠ: Νέο σύστημα παρακολούθησης ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικές εφαρμογές στο διαδίκτυο, όπως Viber, WhatsApp, Facebook και άλλες και φυσικά τους χρήστες τους, θα μπορεί να καταγράφει η ΕΥΠ με το νέο σύστημα παρακολούθησης που πρόκειται να εγκαταστήσει.

Το νέο σύστημα παρακολούθησης, θα εγκαταστήσει ιταλική εταιρεία μετά από διαγωνισμό που έγινε τον περσινό Ιούλη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου. Με αυτό το σύστημα, αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΥΠ θα έχει πρόσβαση στις επαφές που ο εκάστοτε κάτοχος (στόχος) θα μπορεί να καλεί μέσω Viber και άλλων 1.000 προγραμμάτων διαδικτυακής, τηλεφωνίες, αλλά και ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται και ποιο προφίλ χρησιμοποιεί στο facebook μέσω του κινητού του.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το νέο σύστημα παρακολούθησης, που κοστίζει 6.200.000 ευρώ, η ΕΥΠ θα μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει τουλάχιστον 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 «στόχους» σταθερής τηλεφωνίας. Θα μπορεί ακόμα να παρακολουθεί ζωντανά 350 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 200 «στόχους» σταθερής τηλεφωνίας.

Δείτε ακόμα...