Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ανασκευάζει» για την τουρκική προκλητικότητα αλλά σταθερά στη λογική των ίσων αποστάσεων

Μετά την λογική των «ίσων αποστάσεων» για τις τουρκικές προκλήσεις, η Κομισιόν επιχείρησε να ανασκευάσει υποτίθεται τις αρχικές δηλώσεις, χωρίς όμως να κάνει αρκετά καλύτερα τα πράγματα…

Κληθείσα το πρωΐ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για τον  Έλληνα πρωθυπουργό, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, δήλωσε πως «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».

Το απόγευμα, όταν ρωτήθηκε από Έλληνες δημοσιογράφους, είπε ότι «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης», χωρίς φυσικά να πάρει πίσω τις προηγούμενες δηλώσεις ή να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...