Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Κομισιόν: Ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna

moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε νωρίτερα μέσα στην μέρα το εμβόλιο της Moderna το οποίο γίνεται το δεύτερο εμβόλιο, μετά αυτό της Pfizer/BioNTech- που λαμβάνει έγκριση από την ΕΕ.

Την τελική έγκριση έδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν λίγη ώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο COVID ‑ 19 που αναπτύχθηκε από τη Moderna. Αυτή η έγκριση ακολουθεί την θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και εγκρίνεται από τα κράτη μέλη.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ «με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19».

Με την έγκριση από τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) του εμβολίου της Moderna, βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας του να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19“, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σε ένα tweet.

Το εμβόλιο της Moderna είχε ήδη εγκριθεί από τους εποπτικούς φορείς των ΗΠΑ και του Καναδά και έχει εμφανίσει αποτελεσματικότητα 94,5%.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...