Εύβοια: Μεγάλη φωτιά σε τρία μέτωπα

Μία εφιαλτική νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στην περιοχή,

Το μέτωπο προς την Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης αν και έχει εκκενωθεί από τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί, είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ακόμη είναι και διάφορα μέτωπα από αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά. Οι αναζωπυρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τεράστια μέτωπα βοηθούμενα απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση καθώς εκατοντάδες κολώνες έχουν καεί από τις πύρινες φλόγες και σε πολλές περιοχές τα ηλεκτροφόρα σύρματα βρίσκονταν στο έδαφος.

Η φωτιά στην πορεία της έχει κάψει πευκοδάσος, ελαιοπερίβολα αλλά και εγκατάστασεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει μία αποτίμηση των καταστροφών.

Στα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται αυτή την ώρα και δίνουν τη μάχη 92 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 30 οχήματα ενώ μετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης και Γάλλοι πυροσβέστες.

Δείτε ακόμα...