Εύβοια: Μεγάλη συναυλία διεκδίκησης και διαμαρτυρίας σήμερα, στις 19:00, στον κόμβο της Στροφυλιάς

Μεγάλη συναυλία διεκδίκησης και διαμαρτυρίας για την κυβερνητική απραξία, δύο μήνες μετά την τεράστια καταστροφή, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων Β. Εύβοιας, σήμερα Σάββατο στις 2 Οκτώβρη, στις 19.00 στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία είναι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Γραμμένος, Παντελής Θαλασσινός, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Παντελής Κυραμαργιός, Μιρέλα Πάχου, Νίκος Φάκαρος.

«Συνεχίζουμε να τους ταρακουνάμε ακόμα περισσότερο, ακόμα περισσότεροι και με μεγαλύτερη ορμή μέχρι να τα καταφέρουμε», τονίζει στο κάλεσμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και σημειώνει πως «δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, πιο μαχητικά για να μείνουμε στον τόπο μας». 

Απόφαση για παρουσία αντιπροσωπείας του έχει πάρει, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το οποίο θα παραδώσει και την πρώτη δόση από το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Μαχητική απάντηση στην κοροϊδία κυβέρνησης, τοπικών αρχών

Με τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης, της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης να συνεχίζονται, ο λαός της περιοχής αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο πως μόνο μέσα από τον συλλογικό και μαζικό αγώνα θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες και τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Αντιδιαβρωτικά έργα έχουν ξεκινήσει μόνο στην περιοχή της Λίμνης. Για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν έχει ακόμη εκπονηθεί καμία μελέτη, ενώ η περιφερειακή αρχή «βαφτίζει» αντιπλημμυρική προστασία τους καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων, που θα έπρεπε να γίνονται κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή που τα μέτρα για τη στήριξη και την προστασία του λαού προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, η κυβέρνηση, με την επιτροπή Μπένου και τους υπουργούς που περιδιαβαίνουν στα κρυφά την περιοχή, προχωρά τους σχεδιασμούς της για να μετατραπούν η καμένη γη και η συμφορά του λαού σε πεδίο κερδοφορίας για μια σειρά από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για τη μετακίνηση στη Στροφυλιά

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας συμμετέχουν στην εκδήλωση. Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή, λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 5 μ.μ. από τον Βούρκο, στη Χαλκίδα.  Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972416284, 6951211205 και στο 6984897178.

Λεωφορείο έχει ναυλώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο θα αναχωρήσει στις 4.30 μ.μ. από τον χώρο του νοσοκομείου (δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται στα τηλέφωνα 6987783430 και 6972262707), ενώ ο Σύλλογος θα παραδώσει και είδη πρώτης ανάγκης που έχει συγκεντρώσει.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...