Φαντάροι από Κομοτηνή: Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας των φαντάρων

Στρατιώτες - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Δύσκολες μέρες μέσα και έξω από τα στρατόπεδα της Κομοτηνής, δεδομένης της νέας κατάστασης…

Θα περίμενε όμως κανείς ότι τέτοιες μέρες, και στην εποχή που ζούμε, ένα επίπεδο λογικής θα έπρεπε να υπερισχύει.

Στον βαθμό που λογικό θεωρείται από εμάς τους νέους, το να αφήσουμε τα σπίτια μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να κάνουμε την θητεία μας, για όλους εμάς που πληρώσαμε όχι και λίγα για να φτάσουμε εδώ πέρα με τρένα αεροπλάνα και πλοία, που κάναμε τα “απαραίτητα” ψώνια για το φανταρικό μας από το σεντόνι για να στρώνουμε πάνω σε μια κουβέρτα που γράφει “1970” κάθε βράδυ, έως το μαύρο χρώμα για να είναι “προβλεπέ” οι αρβύλες μας, θα περίμενε κανείς ότι λογικό θα είναι οι εκατοντάδες αυτοί άνθρωποι να αντιμετωπιστούν και σαν άνθρωποι.

Να αντιμετωπιστεί με επιστημονικότητα και λογική ο κίνδυνος, και να ληφθούν απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊο ΈΓΚΑΙΡΑ για το έμψυχο δυναμικό του ελληνικού στρατού, των φαντάρων, του στελεχικού δυναμικού και των οικογενειών τους.

Είναι απαράδεκτο τη νύχτα να κοιμόμαστε 20 άτομα σε ένα θάλαμο 5 επί 6 μέτρα, και την μέρα να κρατάμε αποστάσεις δύο μέτρων για τα μάτια του κόσμου, 80 άτομα να μοιραζόμαστε 4 τουαλέτες και τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια, σαπούνια μάσκες, γάντια και ό,τι άλλο χρειάζεται) να επιβαρύνουν την δική μας τσέπη.

Το αυτονόητο και το λογικό φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από μια παράλογη γραφειοκρατική τυπικότητα που μόνο επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί δεδομένης της ίδιας της φύσης της συμβίωσης εδώ μέσα αλλά και των επικίνδυνων χαρακτηριστικών του κορονοϊού.

Ένα σύνολο ανθρώπων που είναι μερικώς σε καραντίνα, που σύντομα κάποια στιγμή θα σκορπιστεί ανά την Ελλάδα, λόγω αδειών, εξόδων και απολύσεων, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορεί να γίνει η αιτία για μια πιο επικίνδυνη, μαζική εξάπλωση του κορονοϊού (και οποιουδήποτε ιού).

Απαιτούμε ΧΤΕΣ να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα για την ατομική προστασία του καθενός με ευθύνη του υπουργείου υγείας και άμυνας, και σε κάθε χώρο να τοποθετηθεί εγκεκριμένο απολυμαντικό (και όχι φωτιστικό οινόπνευμα όπως στα μαγειρεία).

Να βρεθούν χώροι για να αραιώσουν οι φαντάροι στους θαλάμους.

Τα ιατρεία να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ακόμα και το χειρότερο σενάριο.

Να γίνει άμεσα σοβαρός και υπεύθυνος Υγειονομικός σχεδιασμός με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε στρατοπέδου και των επιστημονικών δεδομένων για τον κορονοϊό αλλά και το ίδιο το επίπεδο υγιεινής που ένας άνθρωπος τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να έχει.

Φαντάροι από Κομοτηνή

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...