Φαντάροι από τη Λέσβο: Να παρθούν πίσω οι άδικες τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Η ποινή φυλάκισης 10 ημερών που επέβαλε το 98ο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής στον συνάδελφο οπλίτη που χαιρέτησε τη συμμετοχή των χιλιαδων νέων στο 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, καθώς και η ποινή προς τον στρατιώτη που εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το συνάδελφο ιατρό, πρέπει τώρα να καταδικαστούν από καθε φαντάρο, κάθε νέο που διατελεί ή πρόκειται να διατέλεσει τη στρατιωτική του θητεία.

Ενας στρατιώτης τιμωρήθηκε γιατί αποφάσισε να εκφράσει τη στήριξη του σε ένα θεσμό που στηρίζεται εδώ και 30 χρόνια από τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων νέων!

Δεν είναι λιγες οι φορές μάλιστα που ακούμε μπαίνοντας στο στρατόπεδο ότι “τη ζωή που ξέρατε πριν μπείτε εδω, να την ξεχασατε” ή “με το που περνάτε την πύλη του στρατοπέδου, η λογική μένει εκτός”.

Να ξεχάσουμε δηλαδή τα δισεκατομμύρια που πληρώνει ο λαός καθε χρόνο για εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που ο οπλίτης θητείας καλείται να καλύψει τα έξοδα τα δικά του, όσο και τα έξοδα των ατομων που εξαρτώνται απο αυτόν και βρίσκονται μακρια, με 8,62€ το μηνα.

Να ξεχάσουμε τις δεκάδες αποστολές του στρατού εκτός συνόρων, τις πολυάριθμες ασκήσεις και πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Να ξεχάσουμε τα βάσανα που βιώνουν οι οικογένειες μας, ιδίως τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Να ξεχάσουμε γενικά το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που μας έφτασε εδώ!

Οι στρατιώτες της Λέσβου δηλώνουμε πως δεν κάνουμε πίσω στη ζωή, τις αξίες και τα ιδανικά μας για αξιοπρεπή θητεία. Τα δικαιώματά μας ειναι καθολικά και αναφαίρετα, το ίδιο και οι διεκδικήσεις μας!

Να παρθούν πίσω οι άδικες ποινές από τους συναδέλφους μας.

Φαντάροι από τη Λέσβο

Δείτε ακόμα...