Φαντάροι για την ακαταλληλότητα του νερού στον Λαγό Έβρου

Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στο Λαγό, Έβρου (Διδυμότειχο)
Φώτο Αρχείου / Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στο Λαγό, Έβρου (Διδυμότειχο) / Πηγή: FACEBOOK

Εδώ και 2 εβδομάδες, μετά από αναλύσεις, το νερό στο στρατόπεδο “Θεοδωράκης” στον Λαγό Έβρου (όπως και στην ευρύτερη περιοχή) έχει κριθεί ακατάλληλο. Ενώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της ποιότητας του νερού, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα του φαγητού που μαγειρεύεται, όπως και για την ασφάλεια χρήσης του νερού για άλλες ανάγκες (λουτρά, ξύρισμα).

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση που αφήνει σε τραγική κατάσταση κρίσιμες υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, αν πάρουμε υπόψη ότι ο Λαγός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στρατόπεδο της χώρας. Παράλληλα και τα λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής πληρώνουν αυτήν την πολιτική.

Η πολιτική της κυβέρνησης, να αφήνει στο έλεος μιας κακοκαιρίας βασικές ανάγκες όπως η ύδρευση, είναι πανομοιότυπη με τη διαχείριση της πανδημίας, έχει σαν αποτέλεσμα εν έτη 2021 να συζητάμε για προβλήματα που η ανθρωπότητα με την κοινωνική και επιστημονική πρόοδο έχει λύσει προ πολλού. Ακόμη, η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις ευρωατλαντικές υποχρεώσεις της που προϋποθέτουν “ματωμένους” προϋπολογισμούς. Ας σκεφτεί κάθε εργαζόμενος και στρατευμένος νέος, πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση στα στρατόπεδα αν τα δισ. δεν ξοδεύονταν σε εξοπλισμούς που ενισχύουν το ΝΑΤΟ, όπως τα Rafale; Οι Αμερικάνοι δολοφόνοι που θα στρατοπεδεύσουν στην Αλεξανδρούπολη άραγε θα τύχουν αντίστοιχης αντιμετώπισης και ελλείψεων;

Στο κάτω κάτω, εφόσον το πιο δυνατό οπλικό σύστημα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, όπως υποστηρίζει, δε γίνεται να αφήνεται υπό καθεστώς τραγικών ελλείψεων.

Ακόμη, ρίχνοντας μια ματιά στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο βλέπουμε λαούς να αγωνίζονται για να κατακτήσουν ως δημόσιο αγαθό το νερό, να το πληρώνουν ακριβά λόγω της ιδιωτικοποίησής του, και αντίθετα τις κυβερνήσεις να πουλάνε αυτό το αγαθό σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, να το βάζουν στο χρηματιστήριο!!!

Σε αυτά τα χνάρια βαδίζουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με την σημερινή της ΝΔ, στα χνάρια που φέρνουν όλο και πιο κοντά τους λαούς στην εξαθλίωση και την χειροτέρευση της ποιότητας ζωής, την ίδια στιγμή που είναι ολοφάνερες οι δυνατότητες για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών του κόσμου.

Να πάρει τα μέτρα της η κυβέρνηση ώστε:

1) Να αποκατασταθεί όσο γρηγορότερα γίνεται το πρόβλημα και να διασφαλιστεί η καταλληλότητα του πόσιμου νερού.

2) Να γίνονται συχνά έλεγχοι ως προς την καταλληλότητα του πόσιμου νερού και την συνεχής βελτιστοποίηση του.

3) Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, ούτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του.

Φαντάροι από το στρατόπεδο «Θεοδωράκης»  στο Λαγό Έβρου

Δείτε ακόμα...