Φαντάροι…καραντίνας συνέχεια

stratiwtes1
Πηγή: Eurokinissi

Σε διαφορετικές συνθήκες, οι φαντάροι που υπηρετούν την θητεία τους αυτή τη στιγμή θα βρίσκονταν με τις οικογένειές τους για να περάσουν τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ.

Εδώ και περίπου έναν μήνα, όμως, η πανδημία του κορονοϊού τους έχει καθηλώσει στις μονάδες τους σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Τα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό που αλλού άργησαν, αλλού φτάνουν, αλλού τηρούνται, αυξάνουν την ανησυχία των ίδιων και των οικογενειών τους. Αλλού δεν υπάρχουν αντισηπτικά, αλλού γάντια, αλλού οι χώροι είναι μικροί και δεν γίνεται να τηρηθούν οι αποστάσεις…

Η υγεία των νέων στρατευμένων δεν είναι όμως μόνο ένα εμβόλιο στην είσοδο και ένα αντισηπτικό στο θάλαμο. Κλεισμένοι για καιρό μέσα, περνώντας μια ιδιότυπη “εμπλοκή”, λείπει το ουσιαστικό δημιουργικό “γέμισμα” του χρόνου.

Αναρωτιέμαι, πόσες μονάδες διαθέτουν λειτουργική, πλούσια -από κάθε άποψη- βιβλιοθήκη;
Πόσες μονάδες έχουν μια αξιόλογη -ή έστω μία- ταινιοθήκη;
Πόσες μονάδες διαθέτουν ικανοποιητικό δίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές-που να μην κοστίζουν;

Τα χρόνια προβλήματα και στον τομέα του ελεύθερου χρόνου και της αξιοποίησής του βγαίνουν στην επιφάνεια ζητώντας ανάσα λύσης…

Ωστόσο, οι φαντάροι πάντα βρίσκουν την άκρη! Με διεκδίκηση και το κεφάλι ψηλά, με τη δημιουργικότητα, περνάνε το ΠΑΣΧΑ μαζί και το θυμούνται για μια ζωή.

Καλή δύναμη και καλό ΠΑΣΧΑ!

Ένας φαντάρος που έκανε το ΠΑΣΧΑ στο στρατό

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...