Φαντάρος από το Σουφλί: “Ρεσιτάλ αυταρχισμού – Απουσία μέτρων στα στρατόπεδα”

Σουφλί-Έβρος
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Παρατηρώντας τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει της μέρας εορτασμού του Πολυτεχνείου, σχετικά με την απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, πιστεύω μόνο με οργή και αποτροπιασμό μπορεί να γεμίσει αυτό το γεγονός τον κάθε άνθρωπο.

Αν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον από την κυβέρνηση να προστατέψει την υγεία του λαού και των νέων θα είχε ήδη φροντίσει να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, αξιοποιώντας το χρόνο που κέρδισε από την υπεύθυνη στάση του λαου. Αντίθετα επέλεξε να ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουριστικό κλάδο τις αερομεταφορές και τη ναυτιλία κάνοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία τους.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση και μέσα απ’ το στρατόπεδο ως στρατιώτης που κάνω τη θητεία μου γίνεται ξεκάθαρο πως και η υγεία των νέων στρατευμένων αντιμετωπίζεται ξεκάθαρα ως κόστος αφού κυριαρχεί η γύμνια από υποδομές ώστε να μπορεί πραγματικά να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους, μετατρέποντάς τους εν τέλει σε σημεία διασποράς του ιού. Αυτή η κατάσταση βέβαια δυστυχώς συνεχίζεται από την κατάταξη της προηγούμενης Ε’ ΕΣΣΟ και δεν εμφανίστηκε τώρα με την παρουσίαση των νεοσυλλέκτων της ΣΤ’ ΕΣΣΟ. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει φανεί κανένα σχέδιο για λύση του προβλήματος. Επιπλέον τον κόστος της αγοράς μασκών και αντισηπτικών έχει μεταφερθεί αποκλειστικά στους στρατιώτες αφού τα μόνα που προσφέρθηκαν ήταν στην αρχή της θητείας κατά την κατάταξη των οπλιτών.

Αυτό που αποδεικνύεται τελικά είναι η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και του κράτους και ότι το μόνο ξεκάθαρο μέλημα της είναι η κάμψη της αγωνιστικής διάθεσης του λαού και της νεολαίας, η τήρηση “σιγής ιχθύος”, αξιοποιώντας την πανδημία ως πρόσχημα και δίνοντας ρεσιτάλ αυταρχισμού. Πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η απαγόρευση και να ακουστεί δυνατά η φωνή διεκδίκησης από όλο το λαό και τη νεολαία.

Δείτε ακόμα...