Φερέφωνο όλων των κυβερνήσεων η ΕΡΤ

Η αξιοποίηση της ΕΡΤ ως φερέφωνου είναι συνήθης πρακτική όλων των κυβερνήσεων σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ευρωενωσιακής οδηγίας για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δείχνει οδηγίες στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για το πως πρέπει να παρουσιάζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία και την παραίτηση Λιγνάδη, τόνισε ότι πρόκειται για μια άθλια προσπάθεια λογοκρισίας. «Μιλάμε για απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα», σημείωσε. Επισήμανε ακόμη πως για το ΚΚΕ και τη δράση του το «μαύρο» είναι μόνιμο.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ανέδειξε πλευρές που φανερώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αφού όπως είπε επιδιώκει μεταξύ άλλων το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει στους καναλάρχες την ετήσια δόση που πρέπει να καταβάλλουν για την απόκτηση άδειας και χρηματοδοτεί και τις ασφαλιστικές εισφορές όσων καναλαρχών χρωστούν. Σημειώνοντας ότι ανάλογες διευκολύνσεις είχε κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...