Φιέστα για τα 40 χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ (ΕΟΚ) οργανώνει η κυβέρνηση

Οι σημαίες Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΕΕ
Πηγή: Eurokinissi

Φιέστα για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και μετέπειτα στην ΕΕ ετοιμάζει σήμερα η κυβέρνηση, τιμώντας την υλοποίηση της στρατηγικής αυτής επιλογής της αστικής τάξης, που φόρτωσε νέα δεσμά στον λαό.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο, «με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα», το ΥΠΕΞ διοργανώνει εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, καθώς και για την επίσημη έναρξη του δημόσιου διαλόγου για τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», που με επίφαση «λαϊκής συμμετοχής» συζητάει για τη μετατροπή της ιμπεριαλιστικής ένωσης προς το αντιδραστικότερο.

Θα παρευρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ. Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ κ.ά.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ντ. Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αύριο θα υποδεχτεί τον Σ. Μισέλ.

Σ’ ένα κοντράστ, το ίδιο απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, θα στέλνουν ένα βροντερό μήνυμα ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την κατάργηση του 8ωρου στην πράξη, είναι ακόμη μία “ευγενική χορηγία” της ΕΕ. Να την χαίρονται…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...