Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών

Διασώσεις σε πλημμύρες στις Φιλιππίνες
Φώτο Αρχείου / Διασώσεις σε πλημμύρες στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών που πλήττουν τις Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή, καθώς συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο νησιωτικό κράτος. Πλημμύρες και κατολισθήσεις είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους κι ανάγκασαν χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις νότιες και στις κεντρικές Φιλιππίνες το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Από την 3η Ιανουαρίου ως χθες, αλλεπάλληλες καταιγίδες είχαν αποτέλεσμα να χαθούν άλλες 27 ζωές, ενώ πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια, δρόμους και καλλιέργειες, συνόψισε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα χθες.

Άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις αγνοούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων (PAGASA) εξέδωσε εξάλλου έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων στη χερσόνησο Μπίκολ και στην επαρχία Κέζον, στο νότιο άκρο του κυριότερου νησιού της χώρας, του Λουζόν.

Πάνω από 83.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία· πάνω από 1.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας των πλημμυρών και των βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...