Φοιτητές – Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς: Ξανά σήμερα στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα - Φοιτητικοί Σύλλογοι μπροστά στα Προπύλαια τους Πανεπιστημίου - Φλεβάρης 2021
Φώτο Αρχείου / Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα – Φοιτητικοί Σύλλογοι μπροστά στα Προπύλαια τους Πανεπιστημίου – Φλεβάρης 2021

Φοιτητές – Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς βγαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Στα Προπύλαια στη 1 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 5.30 μ.μ. τ ‘ απόγευμα έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κορυφώνεται η πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο της καταστολής και των φραγμών στην Εκπαίδευση, για σχολές ανοιχτές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, με νέα συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Καθώς το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής, οι φοιτητές, μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργατικά σωματεία, βγαίνουν για μια ακόμα φορά στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων αναδεικνύοντας τον πραγματικό χαρακτήρα των μέτρων, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στα μέτρα για πανεπιστημιακή αστυνομία, συστήματα ασφαλείας, πειθαρχικά, διαγραφές φοιτητών, ζητώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, μέτρα για ασφαλή σχολεία και σχολές.

Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν 26 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει ήδη σε μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών. Οι φοιτητές θα βρεθούν για μια ακόμα φορά στους δρόμους, όπως κάνουν τις τελευταίες βδομάδες που εξελίσσεται μια καθημερινή μάχη ενημέρωσης, συντονισμού και διεκδίκησης μέσα από πολύμορφες δράσεις και συλλαλητήρια που έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Χθες Τρίτη, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζήτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή

Δείτε ακόμα...