Φοιτητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια – Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Αντιπολεμικό φοιτητικό συλλαλητήριο

Σε μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα Τρίτη 1 Μάρτη στις 7 μ.μ. καλούν οι  Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, Οικονομικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής, Φυσικού ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. 

«Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία! Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!», τονίζουν στο κάλεσμά τους και επισημαίνουν:

«Οι φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό ενάντια στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία!! Καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική αναμέτρηση, στέλνοντας δύο C-130 με όπλα στην Ουκρανία!!! Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσουν άμεσα οι ΝΑΤΟικές βάσεις!!!

Το εύφλεκτο υλικό, που οδήγησε στην ανάφλεξη της περιοχής με τη ρώσικη εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή. Τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων αποτέλεσαν όλα στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Καλλιεργείται παράλληλα το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό! Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας προς τους φονιάδες των λαών που μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και στόχο αντιποίνων!!! Η αποστολή όπλων, η μεταφορά ΝΑΤΟικού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη προς την Ανατολική Ευρώπη, η αξιοποίηση των αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα και Σούδα ως πολεμικών ορμητηρίων, οι αποστολές στρατιωτικών εκτός συνόρων βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τον ελληνικό λαό!!! Αποδεικνύεται ξανά ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας “σταθερότητας και ασφάλειας”, αλλά πολεμικός εμπρηστής στην περιοχή μας! Καταδικάζουμε τη “νέα” Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που βάζει το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους!!!

Είναι πρόκληση οι ελληνικές κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, να σπαταλούν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που εκτινάσσεται η ακρίβεια και η φτώχεια, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας έχει χτυπήσει “κόκκινο”!!! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι πανάκριβοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί δεν αξιοποιούνται για την άμυνα της χώρας, αλλά για την ενεργότερη εμπλοκή στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!  

Απαιτούμε τώρα:

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν  για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Δείτε ακόμα...