Φονικές καταιγίδες στην Ευρώπη – Τρία παιδιά ανάμεσα σε 12 νεκρούς σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία

Πηγή: AP

Στο έλεος σφοδρού κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται πλέον η κεντρική και νότια Ευρώπη, έπειτα από τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωής τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Οι θάνατοι, οι περισσότεροι από τους οποίους οφείλονται σε πτώσεις δέντρων, έχουν αναφερθεί στην Ιταλία και την Αυστρία καθώς και στο γαλλικό νησί της Κορσικής.

Εκεί ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο.

Με παρόμοιο τρόπο πέθανε και μια 72χρονη γυναίκα ενώ δύο ακόμη άνθρωποι ένας ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Στο νησί αυτό η δυνατή βροχόπτωση και οι σφοδροί άνεμοι που έφτασαν τα 224 χλμ./ώρα παρέσυραν ολόκληρες κατασκηνώσεις ενώ στη Βενετία της Ιταλίας μια τοιχοποιία αποκολλήθηκε από το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin, ο οποίος έφτασε στην Κορσική την Πέμπτη, δήλωσε ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν – τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Αρκετά κάμπινγκ εκκενώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης.

Οι Αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση φυσικής καταστροφής.Violent storms hit France with heavy rains, hurricane winds

Οι ακραίες καταιγίδες έχουν γίνει πιο συχνές πρόσφατα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μάρτυρες είπαν ότι οι καταιγίδες ήταν εντελώς απροσδόκητες και δεν δόθηκε καμία προειδοποίηση.

Στα ηπειρωτικά της χώρας, ορισμένες νότιες περιοχές επλήγησαν από διακοπές ρεύματος και οι δρόμοι πλημμύρισαν στη δεύτερη πόλη της χώρας, τη Μασσαλία.Europe battered by torrential rain and flash floods

Στην Αυστρία, δύο κορίτσια σκοτώθηκαν από πτώση δέντρου κοντά σε μια λίμνη στην Καρίνθια, ενώ με τον ίδιο τρόπο τρεις ακόμη άνθρωποι πέθαναν.

Ανάλογα περιστατικά συνέβησαν στην Ιταλία, όπου ένας άντρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην περιοχή της Τοσκάνης.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...