Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

EUROKINISSI

Νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία.

Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα και Λάλα και στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς, πριν επεκταθούν. 

Ακόμη μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς πάνω από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Η φωτιά καίει στις πλαγιές της Αρκαδίας, ενώ η αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων οδηγούν τις φλόγες και προς την Ηλεία.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική με σχετικό δελτίο τύπου ενεμέρωσε ότι “στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive.gr

Δείτε ακόμα...