Φωτιά στην Άνδρο: Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν εμπρησμού

Πυροσβεστική - Πυρκαγιά στην Άνδρο - 4/4/2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην Άνδρο – 4/4/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν εμπρησμού όσον αφορά στη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο, που έχει περιοριστεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Περιορίστηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στην Άνδρο και είχε οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση δύο οικισμών. Στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσκόλεψαν την κατάσβεση. Ωστόσο κατέστη δυνατός ο έλεγχος του μετώπου. Οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι φλόγες ήταν ορατές από μεγάλη απόσταση.

Το σενάριο του εμπρησμού παραμένει υπό εξέταση και ύστερα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επικουρικά ένα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς, όπως ενημερώνει το Mega.

Πυροσβεστική - Μεταφορά ενισχύσεων με πλοίο - Πυρκαγιά στην Άνδρο - 4/4/2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην Άνδρο – 4/4/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Υπόψη τους έχουν τεθεί και οι επίμαχες δηλώσεις κοινοτάρχη, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως εισαγγελέας εξετάζει το σενάριο της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Αίσθηση με τη δήλωση κοινοτάρχη

Σημειώνεται πως δήλωση στην οποία είχε προβεί προ διαστήματος ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, ο οποίος είπε ότι θα βάλει φωτιά στο νησί με αφορμή τη διαφωνία του με τους νέους δασικούς χάρτες.

Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες”
», είχε πει στις .

Ανδρέας Τριδήμας, πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, 8 Μαρτίου 2021
Πυροσβεστική - Πυρκαγιά στην Άνδρο - 4/4/2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην Άνδρο – 4/4/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Κορθιού, Ιωάννη Αντωνέλλου, ο οποίος του είπε: «Πρόεδρε, συγγνώμη, μη λες τέτοια πράγματα δημοσίως». Ο κ. Τριδήμας, όμως, επέμεινε πως «δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική». Μη λέμε θα περιμένουμε φωτιές. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα, συνέχισε ο κ. Αντωνέλλος, ενώ ο κ. Τρίδημας τόνισε πως οι αναφορές του γίνονται για να «είμαστε προετοιμασμένοι».

Πυροσβεστική - Μεταφορά ενισχύσεων (ΕΜΑΚ) με ελικόπτερο - Πυρκαγιά στην Άνδρο - 4/4/2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην Άνδρο – 4/4/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Πληροφορίες από MEGA, ΣΚΑΪ, sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...