Γ. Δελής: Ανοίγει το δρόμο ουσιαστικά για να χάσουν το σπίτι τους χιλιάδες οικογένειες και να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από funds και εταιρείες διαχείρισης δανείων είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και εκδίδεται σε μια στιγμή που είναι ιδιαίτερα οξυμένο το στεγαστικό πρόβλημα για τον κόσμο, για τις λαϊκές οικογένειες, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, σε εκπομπή του Kontra. 

Αυτή η απόφαση, συνέχισε ο κομμουνιστής βουλευτής, έρχεται να κάνει ακόμα χειρότερη μια ήδη πολύ κακή κατάσταση και ανοίγει το δρόμο ουσιαστικά για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να χάσουν το σπίτι τους και να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο.

Ανέφερε ότι, οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα επιλέγουν να θέλουν να χάνουν πάντα οι δανειολήπτες, οι λαϊκές οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους, και όχι οι τράπεζες, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκπομπή του Kontra, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από funds και εταιρείες διαχείρισης δανείων.

Η πρόταση του ΚΚΕ, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, λέει ακριβώς το αντίθετο, να χάσουν επιτέλους οι τράπεζες που έχουν κερδίσει τόσα πολλά, καθώς δεν είναι μόνο οι ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και ο αναβαλλόμενος φόρος από το 2012, τον οποίο τηρούν με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον οποίο, μέχρις ότου αναπληρωθούν, συμψηφιστούν οι ζημιές, οι απώλειες των τραπεζών από το «κούρεμα» του PSI, οι τράπεζες δεν θα φορολογούνται.

Οι πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν ηλεκτρονικά, ενώ τώρα έρχεται η ΝΔ και κάνει τις εξώσεις. Να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν θα περάσει τόσο εύκολα. Το εργατικό, λαϊκό κίνημα δεν θα παραδοθεί. Δεν θα παραδώσει τα σπίτια του τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι, κατέληξε ο Γ. Δελής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...