Γ. Δελής: Η αρνητική στάση του ΚΚΕ στην πρόσκληση Ζελένσκι θα ήταν ίδια και για Μπάιντεν – Πούτιν

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

Η αρνητική στάση του ΚΚΕ στην πρόσκληση Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή θα ήταν ίδια και για τους Μπάιντεν και Πούτιν, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «North FM».

Τόνισε ότι είναι άλλο πράγμα η στήριξη και η αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας και άλλο πράγμα η στήριξη του Ζελένσκι που είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης που έχει συνταχθεί απόλυτα με τα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και ευθύνεται μαζί με τη Ρωσία για τον πόλεμο. 

Υπενθύμισε ότι έχει τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, ότι γίνονται διώξεις κομμουνιστών, καταπατούνται δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και πρόσθεσε ότι για την κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιώργος Λαμπρούλης που είναι βουλευτής του ΚΚΕ. 

Ο Γιάννης Δελής σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που δεν έγινε μόνο με την αποστολή όπλων, αλλά και με την παραχώρηση βάσεων για τη συγκέντρωση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία θα ήταν αδιανόητα επί Σοβιετικής Ένωσης, όπου οι λαοί ζούσαν αδελφωμένοι. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...