Γ. Δελής: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια επιλογή απολύτως εγγυημένη για τα λαϊκά συμφέροντα

Γιάννης Δελής, βουλευτής ΚΚΕ

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που είναι πραγματικά αντίθετο με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, που διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι το μόνο κόμμα που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του, και την επομένη των εκλογών ενώ η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μπει σε παζάρια και συναλλαγές. Είναι μια επιλογή απολύτως εγγυημένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτά υπογράμμισε ο Γιάννης Δελής υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΤopen» το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Μάη. 

Εξήγησε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, η όποια κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, κάτι που ομολογούν και τα ίδια τα στελέχη των αστικών κομμάτων.

Προκύπτει από τις δεσμεύσεις και την πίστη τους στο Ταμείο Ανάκαμψης που προϋποθέτει να ψηφιστούν 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, από την προσήλωσή τους στη δημοσιονομική ισορροπία, την πράσινη μετάβαση, το σύμφωνο σταθερότητας. Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, οι οίκοι αξιολόγησης δεν ανησυχούν καθόλου για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.  Γι’ αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα σταθεί δίπλα στον λαό και θα πρωτοστατεί στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας. 

Ερωτηθείς για την Παιδεία, ο Γ. Δελής επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, που θα προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα επαρκεί το πτυχίο, χωρίς πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά με πλήρη φοιτητική μέριμνα δωρεάν και χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τα κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός δεν μπορεί να μετατρέπονται σε εμπορεύματα, αλλά να τα προσφέρει το κράτος και να τα απολαμβάνει δωρεάν ο λαός.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...