Γ. Δελής: Κάτω από τις γενικόλογες διατυπώσεις βρίσκουν στέγη οι θεωρίες των δύο άκρων

Το πρόβλημα με την κυβερνητική τροπολογία για τον περιορισμό συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές είναι ότι με τις σκόπιμα γενικόλογες διατυπώσεις εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις για καταδίκες και αδικήματα, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται η επίμαχη τροπολογία.

Όπως σημείωσε, κάτω από τη μορφή τέτοιων διατυπώσεων μπορούν να βρουν εύκολα στέγη οι θεωρίες των δύο άκρων, η ταύτιση του φασισμού με την ριζοσπαστική δράση και την κομμουνιστική ιδεολογία, η οποία άλλωστε είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι με την τροπολογία τεκμηριώνεται η δυνατότητα που αποκτά το αστικό κράτος ελέγχου στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων, ειδικά με την νεοεισερχόμενη έννοια της «πραγματικής ηγεσίας».

Ακόμα, επισήμανε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να προεξοφλεί το πώς θα ερμηνεύει ο Άρειος Πάγος αυτές τις διατάξεις, και εκεί έγκειται η επικινδυνότητά τους.

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δελής, την χαρακτήρισε εξίσου προβληματική, γιατί στηρίζεται πάνω στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, το άρθρο δηλαδή που περιέχει τον λεγόμενο «τρομονόμο».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε στην πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά έγκλημα, όπως φανερώνεται από το το Άουσβιτς και το Δίστομο μέχρι τη δολοφονία Φύσσα.

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, επισήμανε ο Γ. Δελής είναι η οργάνωση και η πάλη του λαού και του κινήματος και η απομόνωση των εγκληματικών ομάδων. Όσο για τη συμπεριφορά των κομμάτων που τώρα «κόπτονται» για την απαγόρευση συμμετοχής τέτοιων μορφωμάτων στις εκλογές, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στην τεράστια καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, που εμπόδισε να υπάρχει σήμερα αμετάκλητη καταδίκη.

Την ίδια ώρα παρατήρησε ότι στελέχη των παραπάνω κομμάτων συναγελάζονται με υποψήφιους της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συνυπήρχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο της ΧΑ. Ενώ ακόμα κατήγγειλε το γεγονός ότι πρόσφατα δόθηκε άδεια στην Χρυσή Αυγή για εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι το ΚΚΕ τάσσεται ενάντια τόσο στην κυβερνητική τροπολογία όσο και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...