Γ. Δελής: Κρίνεται το δικαίωμα οποιουδήποτε κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείρισή του

Παρέμβαση έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Αυτό που κρινόταν τις τελευταίες μέρες δεν ήταν οι πράξεις του Κουφοντίνα, αυτές έχουν κριθεί και καταδικαστεί, νομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμα οποιουδήποτε κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείρισή του», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Τετάρτης 3 Μάρτη. Τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, για προστασία της υγείας τους, για εργασία ακόμα και εκπαίδευση, το ΚΚΕ τα υπερασπίζεται, πρόσθεσε και με αυτό το πνεύμα, υπενθύμισε ο Γ. Δελής, το ΚΚΕ καταψήφισε τον τελευταίο νόμο 4760/20 με βάση τον οποίο αυστηροποιήθηκαν πάρα πολύ οι προϋποθέσεις για μεταγωγή των κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές.

Ο Γ. Δελής κατήγγειλε την κυβέρνηση που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής απέναντι όχι μόνο στον Κουφοντίνα, αλλά και σε όλους τους κρατούμενους, μια πολιτική καταστολής που επέδειξε πρόσφατα και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των μαθητών κ.λπ. Αναφορικά με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουφοντίνα, επισήμανε ότι οι δηλώσεις Δρίτσα πυροδότησαν την αντίδραση Γεωργιάδη, έριξαν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας και δεν βοήθησαν καθόλου, μάλλον υπονόμευσαν την προσπάθεια να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση. 

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία κούφια δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κόμματα που συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, υπογράμμισε ότι σήμερα, πολύ σοβαρό θέμα είναι οι τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, καθώς έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα αλλεπάλληλα λοκντάουν δεν αποτελούν λύση. «Λύση θα ήταν οι έλεγχοι και τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα σχολεία» σημείωσε ο Γ. Δελής. «Λύση δεν είναι να κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο στον κόσμο για τα πάρκα ή για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και τώρα που ο δημόσιος τομέας Υγείας υποφέρει και έχει φρακάρει αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας», συμπλήρωσε. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...