Γ. Δελής: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων

Την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, κατήγγειλε ο Γιάννης Δελής βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Παρασκευής 17 Μάρτη. Σημείωσε πως αυτό το μήνυμα το στέλνει το ογκώδες λαϊκό κίνημα που κινητοποιείται τις τελευταίες μέρες, σε όλη τη χώρα.

Οι εγκληματικές πολιτικές ευθύνες τους έγκειται στην εφαρμογή της πολιτικής «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, με βάση τις επιταγές της ΕΕ, στον τεμαχισμό του σιδηροδρομικού έργου σε τρένα και ράγες και τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημείωσε. 

Γι’ αυτή την πολιτική, τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δεν λένε κουβέντα, πρόσθεσε, προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Σημείωσε πως ανάλογη κατάσταση με πολύνεκρα ατυχήματα επικρατεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου επίσης εφαρμόζεται η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων.

Για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, σημείωσε πως πρόκειται για προεκλογικές αυξήσεις, που έχουν ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Δείτε ακόμα...