Γ. Δελής: Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ αξιοποιώντας την εμπειρία της ζωής του

γιάννης δελής

Ο λαός να αξιοποιήσει την εμπειρία από τη ζωή του, προσερχόμενος στην κάλπη, όποτε κι αν αυτές στηθούν, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του «One Channel».

Όπως τόνισε, σημασία έχουν τα κριτήρια με τα οποία θα πάει ο λαός στην κάλπη, χωρίς μέχρι τότε να υποστείλει τη σημαία των αγώνων και των διεκδικήσεων, επιλέγοντας την επιζήμια παθητική αναμονή, καθώς δεν υπάρχουν πλέον σωτήρες.

Ο Γ. Δελής θύμισε ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν, έλεγαν στον λαό ότι με την «πράσινη μετάβαση» η Ενέργεια θα γίνει πιο φθηνή, ενώ τώρα η ενεργειακή φτώχεια εξαπλώνεται. Τώρα, είπε, τάζουν ότι με το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιωθεί η ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Και σε αυτό το αφήγημα, πρόσθεσε, ομονοούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, κρύβοντας ότι τα δισ. του Ταμείου συνοδεύονται με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, όπως οι απλήρωτες υπερωρίες.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σύμπνοια των άλλων κομμάτων στην εμπλοκή της χώρας στις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΕΕ και ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα διαμορφώνει το πολιτικό πλαίσιο και λίγη σημασία έχει ποιος θα πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

Όσον αφορά στο ΚΚΕ και τη στάση του, ο Γ. Δελής ξεκαθάρισε ότι η αξιοπιστία του Κόμματος έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα, καθώς έχει αποδείξει ότι εννοεί στην πράξη αυτά που λέει. Σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα είναι απέναντι σε όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει. Και κάλεσε τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, καθώς είναι ο πλέον αποτελεσματικός αντιπολιτευτικός πόλος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης της ακρίβειας, επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και αύξηση της φορολογίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το κεφάλαιο, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και Ενέργεια, γενναία αύξηση μισθών με επαναφορά κλαδικών συμβάσεων και τριετιών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...