Γ. Δελής: Οι φράχτες δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

Η προστασία των συνόρων δεν εξασφαλίζεται με φράχτες, γιατί οι φράχτες δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προσφυγικού κύματος, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής,  μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Σημείωσε πως το πρόβλημα στον Έβρο, δεν πέφτει από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής που έχει κάνει η ΕΕ, υπογράφοντας σχετική συμφωνία με την Τουρκία που δίνει τη δυνατότητα στην Άγκυρα να εργαλειοποιεί το ζήτημα των προσφύγων.

Οσον αφορά την ακρίβεια, ο Γ. Δελής υπογράμμισε ότι τις επιδοτήσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση τις πληρώνει πάλι ο λαός μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας που βρίσκονται στην πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και στην «πράσινη μετάβαση», όπως εξήγησε.

«Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από το χρηματιστήριο Ενέργειας που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταργηθούν η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που εν μέσω καλοκαιριού, τους ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα και τέλος να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης» για να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ο λαός μας», κατέληξε ο Γ. Δελής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...