Γ. Δελής: Σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στην ενεργειακή πολιτική που γεννά την ακρίβεια

Δελής - ΚΚΕ

Η σύμπλευση των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των άλλων, εκτός ΚΚΕ, στην εφαρμογή μιας πολιτικής που γεννά την ακρίβεια στο ρεύμα και την ενέργεια, αναδείχθηκε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επισήμανε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡ1, σήμερα το πρωί.

Υπογράμμισε πως αυτή η πολιτική έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την «πράσινη μετάβαση», την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων και την απαξίωση των εγχώριων ενεργειακών πηγών. Ολα αυτά εξυπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και αξιοποιούν το Χρηματιστήριο της Ενέργειας για να κερδοσκοπούν και να βγάζουν κέρδη σε βάρος του λαού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που είναι πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, καμία φιλολαϊκή διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει, είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα και την Ενέργεια που επιβαρύνει πολύ τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως είναι ένα άδικο χαράτσι που πρέπει να καταργηθεί, και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (ΕΦΑ) που αφορά την φορολόγηση της ακίνητη περιουσία των offshore και των ανωνύμων εταιρειών, ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και 20 χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν τον εφαρμόζει για να μην θίξει το μεγάλο κεφάλαιο. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...