Γ. Γκιόκας: Η άρνηση του ΚΚΕ να στηρίξει αντιλαϊκές κυβερνήσεις είναι όπλο για τον λαό

γκιόκας ΚΚΕ

«Ο κόσμος να δυναμώσει το ΚΚΕ για να έχουμε άμεσες κατακτήσεις και να παρεμποδίσουμε μέτρα, απέναντι στην όποια κυβέρνηση δημιουργηθεί», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ της ΕΡΤ. «Η αντιπολίτευση που κάνει το ΚΚΕ γίνεται από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και των εργατικών – λαϊκών αναγκών», πρόσθεσε. 

Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε πως με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα ζητήματα (Ταμείο Ανάκαμψης, επενδυτική βαθμίδα, δεσμεύσεις στην ΕΕ), αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη και μεγάλου συνασπισμού στις εκλογές της 21ης Μάη. 

«Το σύνθημα ”Τι Πλαστήρας τι Παπάγος” είναι ιστορικά δικαιωμένο. Γιατί αν δεν το ξέρει ο κ. Τσίπρας επί κυβέρνησης Πλαστήρα εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του», είπε ο Γ. Γκιόκας. «Το γεγονός ότι το ΚΚΕ αρνείται να συμμετάσχει, να στηρίξει ή να δώσει ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση, αντιλαϊκή, που θα έχει από χέρι αντιλαϊκό πρόγραμμα, είναι το ισχυρό όπλο, είναι αυτό το οποίο αναγνωρίζει σήμερα ένας κόσμος στο ΚΚΕ», πρόσθεσε. 

Το ΚΚΕ ήταν όλα αυτά τα χρόνια η δύναμη που πάλευε για να υπάρχουν κατακτήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρεμποδίσει πλειστηριασμούς, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που αυτά τα χρόνια της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ», ανάμεσα στα οποία εμβληματικά νομοσχέδια όπως οι εξοπλισμοί, το Ελληνικό, ο μισός νόμος Χατζηδάκη, η μετατροπή των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε Ειδική Οικονομικών Ζώνη», η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη της ΝΔ, ενώ την περίοδο της πανδημίας ζητούσε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. 

Για τον κατώτατο μισθό τόνισε πως το ΚΚΕ μιλάει για επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων που κατάργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας: «Για το μορφωτικό επίπεδο ευθύνεται ένα σχολείο το οποίο διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, ένα σχολείο που είτε με ελάχιστη βάση εισαγωγής είτε χωρίς, έχει γίνει ένα απαράδεκτο εξεταστικό κέντρο που χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες και το οποίο οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα ταξικά φίλτρα. Εμείς αυτό το σχολείο παλεύουμε να αλλάξουμε. Και στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε και την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει». Ακόμη, τόνισε πως το ΚΚΕ έχει κάνει πρόταση για το σύστημα εισαγωγής, «να υπάρχει κατοχύρωση της βαθμολογίας στην προσπάθεια των μαθητών να επιλέξουν τη σχολή προτίμησης. Και αυτό απορρίφθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». 

Αναδεικνύοντας δε το αντιλαϊκό περιεχόμενο του επιτελικού και συνολικά του αστικού κράτους, ανέφερε πως την ίδια ώρα που υπάρχουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στα τρένα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...