Η αντιπαράθεση που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την ήδη υπάρχουσα οργή του κόσμου για την τραγωδία στα Τέμπη, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ1.
Όπως τόνισε, από τη μία η ΝΔ επινοεί κάθε μέρα καινούργιες δικαιολογίες για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα και δεν απαντά για τις καταγγελίες των σωματείων των εργαζομένων για τα κενά στην ασφάλεια και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολύ βολική κριτική για να κρύψει τις δικές του ευθύνες.
Ο Γ. Γκιόκας έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή αυτών των κομμάτων να στραφεί εκεί η συζήτηση, για να μείνει εκτός κάδρου η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.
Πρόκειται για την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, μια πολιτική της ΕΕ, με την οποία «τεμαχίστηκε» ο σιδηρόδρομος, διαχωρίστηκε η ράγα από τα βαγόνια, για να ιδιωτικοποιηθεί το κερδοφόρο κομμάτι, κάτι που το πληρώσαμε με ανθρώπινες ζωές.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι εν έτει 2023 ο πήχης και η ανάγκη είναι να έχουμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές για τον λαό. Αντίθετα δόθηκαν προνόμια στον επενδυτή, χαρίστηκαν χρέη, ελαστικοποιήθηκε η εργασία των σιδηροδρομικών και μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας.
Ταυτόχρονα το κράτος είχε προτεραιότητα να συνδεθεί ο σιδηρόδρομος με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για να στέλνονται ΝΑΤΟικά όπλα στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά δεν έφτιαξε τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση.
Τέλος, ο Γ. Γκιόκας κατήγγειλε την απαράδεκτη απόφαση της Αστυνομίας να κλείσει 5 σταθμούς του Μετρό στο κέντρο, προσπαθώντας να εμποδίσει τον πολύ κόσμο που θέλει να διαδηλώσει σήμερα.