Γ. Γκιόκας: Οι λαοί πληρώνουν την όξυνση των ανταγωνισμών με αίμα και με ενεργειακή φτώχεια

Γιάννης Γκιόκας - ΚΚΕ

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα του οξύτατου ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό, για τη διανομή των σφαιρών επιρροής, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha».

Αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα της όξυνσης των ανταγωνισμών, τους οποίους πληρώνουν οι λαό με το αίμα τους, αλλά και με την ενεργειακή φτώχεια.

Επανέλαβε πως το κρίσιμο σήμερα είναι η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που έχουν αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Σημείωσε πως με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ενδεικτικό παράδειγμα τη βάση της Αλεξανδρούπολης που είναι το κέντρο προώθησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...