Γ. Γκιόκας: Πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον λαό η μοναρχία

Ο θεσμός της μοναρχίας κρίθηκε ιστορικά και πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον λαό, τόνισε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Κανάλι της Βουλής. Πρόσθεσε ότι ήταν κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος και του αστικού κράτους και ο ρόλος του ήταν αρνητικός για τον λαό, για τους αγωνιστές, για το ΚΚΕ με εξορίες, εκτελέσεις, βασανιστήρια και διώξεις. Σημείωσε ότι είναι πρόκληση η μονοπώληση της κηδείας στα ΜΜΕ. 

Για τις νέες υποθέσεις διαφθοράς που απασχολούν την επικαιρότητα, τόνισε πως είναι φαινόμενα βαθιάς σήψης αυτού του πολιτικού συστήματος. Σημείωσε ότι τον έλεγχο της ενημέρωσης τον έχουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και πως όλα τα αστικά κόμματα προσπαθούν να έχουν επιλεκτικές σχέσεις και κάνουν παζάρια με τμήματα επιχειρηματίων που έχουν ΜΜΕ.

Για τις παρακολουθήσεις, ενόψει  τη νέας συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γιάννης Γκιόκας υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ δεν έχει κλείσει η υπόθεση των υποκλοπών του τηλεφωνικού του κέντρου, υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά για πράξεις ολιγωρίας και παραλείψεις που πρέπει να απαντηθούν. Πρόσθεσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγαν σε έναν δικομματικό καυγά που άφηνε στο απυρόβλητο το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων.

Για τα δημοσιεύματα που αφορούν την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις καθώς τα όσα γράφονται αναφέρονται σε σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, σε νέες βάσεις και στους εξοπλισμούς.

Ανέφερε ότι η γνωμοδότηση Ντογιάκου ενίσχυσε τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο της ΝΔ και το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο και πρόσθεσε ότι καταρρέουν πανηγυρικά  τα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Όπως είπε, δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη διότι καλείται να αποφασίσει στη βάση αντιλαϊκών νόμων, αντίστοιχες θα είναι και οι αποφάσεις. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση που πρότεινε την κατάργηση του άρθρου για τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση και πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν αρνητική στάση.

Ρωτήθηκε για τη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον ναζί Κασιδιάρη και τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει μέτωπο απέναντι στις ναζιστικές οργανώσεις που πρέπει να εξαφανιστούν από την κοινωνία. Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα πρέπει να κάνει σαφή αναφορά στον ναζιστικό χαρακτήρα αυτών των κομμάτων και να μην εμπεριέχει επικίνδυνες γενικεύσεις και τη θεωρία των άκρων. 

Για τη μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στο ΣΕΦ για τον Σταύρο Ξαρχάκο τόνισε πως ήταν μια ιστορική συναυλία που έδειξε ότι στην κοινωνία υπάρχουν αντισώματα, εστίες αντίστασης που μπορούν να διαφυλάξουν τον λαϊκό πολιτισμό και να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...