Γ. Γκιόκας: Στη λογική της «ατομικής ευθύνης» οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την προστασία από τον καύσωνα

Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από τον καύσωνα κινούνται, όπως και στην περίπτωση της πανδημίας, στη λογική της ατομικής ευθύνης σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε τηλεφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής 30/7 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9».

Ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι ο καύσωνας αυτός έρχεται ενώ έχει ψηφιστεί ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης, που προβλέπει εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα. 

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ και τα Συνδικάτα έχουν καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για το θέμα, ενώ τόνισε ότι η προστασία των εργαζομένων και του λαού από τις επιπτώσεις του καύσωνα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι το ΚΚΕ δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα οξύνονται, όπως και οι συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση σε μία σειρά τομείς.

Υπογράμμισε ότι για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να υπάρξουν εστίες αντίστασης, προσθέτοντας ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για να ανεβεί και το επίπεδο της διεκδίκησης του λαού και του κινήματος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...