«Η κυβέρνηση εμμένει στη λογική της συγκάλυψης του σκανδάλου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» σήμερα, με θέμα το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τη σχετική συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση, με τη σύγκληση επιτροπής θεσμών και διαφάνειας με συνοπτικές διαδικασίες στην ουσία απέρριψε την πρόταση για
κατάθεση στην επιτροπή της Εισαγγελέως, της κυρίας Ανδελίνη, και παράλληλα την κατάθεση του πορίσματος που συντάχθηκε για τις υποκλοπές αντίστοιχα», σημείωσε ο Γ. Λαμπρούλης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως η κυβέρνηση με την απόφασή της στην επιτροπή αρνήθηκε και την πρόσβαση των βουλευτών στη δικογραφία, καθώς ζητήθηκε να διαβιβαστεί στη Βουλή το σύνολο της δικογραφίας, τα έγγραφα που αξιοποιήθηκαν ή αναδείχθηκαν κατά τις έρευνες και φυσικά το πόρισμα του Αρείου Πάγου προκειμένου όλα αυτά να μελετηθούν χωρίς κανένα εμπόδιο από όλους.
Ακόμα, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως «εστιάζουμε στο ζήτημα του περί αναντίλεκτου, δηλαδή ένα συμπέρασμα με βάση την ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με μια απολυτότητα ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία εμπλοκή κρατικής υπηρεσίας.
(…) εμείς επιμένουμε σε αυτό και φυσικά το επόμενο διάστημα με όσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες θα πάρουμε θα προσπαθήσoυμε ακριβώς αυτά τα αιτήματα να υλοποιηθούν και να πιέσουμε την κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση».
Παράλληλα, τόνισε πως από τη συζήτηση αναδείχθηκε και το ζήτημα το οποίο μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε, το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάει το περίφημο δόγμα του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»: «Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί εν καινό αλλά μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο που καθορίζεται από τις αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ, σε Ευρωπαϊκές οδηγίες που σε αυτή τη κατεύθυνση όλα τα άλλα κόμματα, όσα κυβέρνησαν κυρίως, έχουν στηρίξει», είπε, και πρόσθεσε:
«Να θυμίσουμε ανάμεσα σε άλλα την αντιμετώπιση της λεγόμενης «ριζοσπαστικοποίησης» των λαών, του εργατικού – λαϊκού κινήματος γενικά στην Ευρώπη, σε όλες τις χώρες. Δηλαδή το αν διεκδικείς για παράδειγμα Υγεία, Παιδεία, μισθούς, συντάξεις, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί, και με βάση φυσικά τους τρομονόμους ως «εχθρική» στάση απέναντι στο σύστημα, και φυσικά λόγος για τον οποίο μπορεί να παρακολουθείται κάποιος.
(…)Φυσικά, εμείς λέμε σε αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο έχουν τεράστιες ευθύνες όλα τα άλλα κόμματα, το οποίο αν θέλετε και στη συζήτηση στη Βουλή προχθές τη Παρασκευή κανένα από τα άλλα κόμματα δεν ανέφερε, παρά μείνανε στο «δια ταύτα» γύρω από το πόρισμα και το πως πρέπει να έρθει αυτό στη Βουλή και αν η κυρία Αδειλίνη θα πρέπει να έρθει ή όχι να απαντήσει σε ερωτήματα που προκύπτουν».