Γ. Μαρίνος: Ενημέρωση στη Βουλή και όχι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση για την αποστολή όπλων στη Ουκρανία

Ενημέρωση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό Αμυνας και όχι σε κάποια επικοινωνία στο υπουργείο, ζήτησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Έκανε αυτή την παρέμβαση επί της διαδικασίας καθώς ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αντί να ενημερώσει συγκεκριμένα παρέπεμψε σε κατ ιδίαν συναντήσεις στο υπουργείο του. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σχετίζεται με την επικίνδυνη εμπλοκή στον πόλεμο και στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την ενημέρωση της επιτροπής στην ουσία επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο στρατιωτικής στοχοποίησής του, για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων αμερικαΝΑΤΟικών σχεδίων.

Ωστόσο απέφυγε να ενημερώσει συγκεκριμένα υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο υπουργείο, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Κατά την συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, ο υπουργός άμυνας επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει στο Κίεβο, εκτός από τα τυφέκια Καλάσνικοφ, αριθμό πολυβόλων FN MAG, αδιευκρίνιστο αριθμό φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων «Stinger», βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, αλλά και ρουκέτες συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών RM-70.

Ο υπουργούς Εθνικής Άμυνας ισχυρίστηκε ότι τα υλικά αυτά πάρθηκαν από «αποθήκες τρίτης γραμμής» και ότι «δεν επηρεάζουν την υφιστάμενη στάθμη πυρομαχικών ετοιμότητας».

Όσο αφορά την αποστολή των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε τα όσα η κυβέρνηση έχει ισχυριστεί περί παλαιών και μη ικανών οπλικών συστημάτων, προκειμένου να δικαιολογήσει την αντικατάστασή τους, από τα γερμανικά «Marder 1A3», με το αδύναμο πυροβόλο των 20 χιλιοστών, που στην κυριολεξία σαπίζουν εδώ και χρόνια, πεταμένα στους γερμανικούς αγρούς.

Δείτε ακόμα...