Γ. Μαρίνος: «Η καταστροφή από τις πλημμύρες είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα που πρέπει να καταλογιστεί»

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, στην Αγ. Άννα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, Κυριακή 10/10/21
Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, στην Αγ. Άννα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, Κυριακή 10/10/21

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό του λαού της περιοχής και θα πρωτοστατήσει για να εκτελεστούν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών». Τη δέσμευση αυτή μετέφερε στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος επισκέφθηκε τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες όπως την παραλία της Αγίας Άννας, το Αχλάδι, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά.

«Η σημερινή καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα όπως ήταν και οι πυρκαγιές του Αυγούστου», δήλωσε ο Γ. Μαρίνος, «γιατί δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τα αντιδιαβρωτικά έργα θα μπορούσαν να βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης για το σύνολο της καμένης περιοχής και όμως μόνο ελάχιστα εξ αυτών έχουν ξεκινήσει», ενώ «οι αντιπλημμυρικές μελέτες δεν έχουν εκπονηθεί».

Την ίδια ώρα, την οργή των πλημμυροπαθών προκαλεί η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλου, αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές ότι έγινε ότι «ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα»!!!

Ο Χρ. Τριανταντόπουλος και η υπόλοιπη κυβερνητική κουστωδία που επισκέφθηκε την περιοχή, ανακοίνωσαν κατόπιν εορτής μια έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Εύβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ όλη κι όλη, «σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές».

Στηλιτεύοντας αυτές τις δηλώσεις που «είναι απαράδεκτες αοριστολογίες που κρύβουν την αλήθεια», ο Γ. Μαρίνος σημείωσε: «Μιλάμε για έγκλημα γιατί ήταν γνωστό μέρες τώρα ότι αναμένεται κακοκαιρία. Και μάλιστα η διάρκεια και το ύψος της βροχόπτωσης δεν ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί την καταστροφή που ακολούθησε. Για αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες και οι δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου είναι προκλητικές. Με την πρώτη βροχή πνίγηκε το πολυδιαφημιζόμενο και δήθεν ανθρωποκεντρικό σχέδιο ”ανασυγκρότησης” του κ. Μπένου. Οι καταστροφές από την πυρκαγιά και από την πλημμύρα που ακολούθησε αποδεικνύουν με οδυνηρό για το λαό της περιοχής τρόπο ότι πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι κίνδυνος θάνατος για τις λαϊκές οικογένειες».

«Ο λαός έχει υποχρέωση να καταλογίσει τις βαριές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να αντιπαλέψει την εγκληματική τους πολιτική. Να δυναμώσει τον αγώνα του. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», πρόσθεσε ο Γιώργος Μαρίνος.

Εικόνες απ’ την καταστροφική πλημμύρα στην Εύβοια

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...