Γ. Μαρίνος: Ο λαός να κάνει τη δική του μομφή με μαζικούς αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών του

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Πηγή: Eurokinissi

Τη στρατηγική σύμπλευση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που με την πολιτική τους υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και διαχειρίζονται το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά όλο και μεγαλύτερα βάσανα για τις λαϊκές οικογένειες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης μομφής που είναι σε εξέλιξη από το πρωί. 

Ο Γ. Μαρίνος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πατά στο έδαφος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ελληνικών ομίλων για να κερδίσουν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Στο όνομα αυτών των συμφερόντων, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν την όλο και πιο βαθιά ενσωμάτωση της χώρας στο δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα. «Δική σας είναι η ευθύνη για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα και τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων κρατών και λαών, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε ότι καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες για την παρέμβαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή της Γαλλίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου. Ενώ, όπως τόνισε, «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή δείχνει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων, που ακουμπούν τις ελπίδες τους στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που κινείται με βάση τους στόχους του και διατηρεί σχέσεις με τη ΝΑΤΟική Τουρκία και καλύπτει ή και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα».

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου στη Βουλή:

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...