Γ. Ντουνιαδάκης: Ως απόστρατος καλώ τους συναδέλφους να ψηφίσουν ΚΚΕ

Γιάννης Ντουνιαδάκης ΚΚΕ

Χαιρετισμός του Γιάννη Ντουνιαδάκη υποναύαρχου ε.α. και υποψήφιου βουλευτή Χανίων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μόλις μια βδομάδα έχουμε μπροστά μας για να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το μπόι του Κόμματος σε όλη τη χώρα να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα στις 21 Μάη. Μια βδομάδα για να αναδειχθεί πιο δυνατό το Κόμμα και όσο το δυνατό πιο αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τα “συμπληρώματά” τους.

Είναι πολλά τα μηνύματα που μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία. Τελευταίο και πιο εκκωφαντικό αυτό των σχεδόν 60.000 φοιτητών σε όλη τη χώρα. Οι φοιτητές έδωσαν σαρωτική νίκη στην παράταξη της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, αφήνοντας και πάλι δεύτερη την παράταξη της ΝΔ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ – πολύ πιο πίσω. Το βήμα έχουν κάνει επίσης χιλιάδες κόσμου που συναντάμε στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και τις γειτονιές. Είναι πολλοί που έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και φωνάζουν: “Τώρα ΚΚΕ!”.

Αυτή η φωνή πρέπει να φτάσει από περισσότερους, μέχρι τελευταία στιγμή!

Κακά τα ψέματα και στη Κρήτη τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμμένα. Έχουμε τα γενικότερα προβλήματα ακρίβειας, πλειστηριασμών, πετσοκομμένων αποδοχών. Έχουμε “Τέμπη“ στην ακτοπλοΐα, σε εργασιακούς χώρους, εδώ στη Κρήτη έχουμε το λεγόμενο βόρειο οδικό άξονα που τι άλλο είναι, παρά “Τέμπη”! Τώρα μετά από τόσα χρόνια πάνε να τον ξεκινήσουν, να τα δώσουν όλα στους μεγαλο-κατασκευαστές βάζοντας το λαό να τους διπλο-πληρώνει και με διόδια.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον τις οικογένειές τους. Το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τους έχει τσακίσει! Με την πλάτη στον τοίχο είναι επίσης οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, έρμαιο στις διαθέσεις μεγαλεμπόρων και εμποροβιομήχανων.

Υγεία παιδεία άλλες υπηρεσίες στο νησί στενάζουν από την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Κατά τα λοιπά το “θαύμα του τουρισμού” στηρίζεται σε εξουθενωτικά ωράρια για τους εργαζόμενους, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι εργάζονται μια ζωή πνιγμένοι από τον ανταγωνισμό των μεγάλο-επιχειρηματιών και την υπερφορολόγηση.

Σε όλα τα γενικά και τοπικά προβλήματα, στήριγμα για το λαό στα σωματεία στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις γειτονιές, όπως στους δήμους στη περιφέρεια και στη βουλή, είναι το ΚΚΕ. Είναι γνωστό, ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει εκατοντάδες ερωτήσεις επερωτήσεις ειδικά για τους φαντάρους μας, αλλά και για τους εν ενεργεία και τους αποστράτους των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φίλες και φίλοι

Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά υπέρ του λαού μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί είτε μονοκομματική, είτε συνεργασίας. Επομένως θα χρειαστούμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση τόσο μέσα στη βουλή όσο και έξω στο δρόμο.

Γι’ αυτό καλούμε κάθε καλοπροαίρετο λαϊκό άνθρωπο, έστω και αν δε συμφωνεί μαζί μας, να ψηφίσει ΚΚΕ. Το ίδιο κάλεσμα με αίσθημα ευθύνης, απευθύνω ως απόστρατος και προς τους εν ενεργεία και αποστράτους συναδέλφους μου!

Γιατί τα επόμενα χρόνια μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια, να πάρουμε ανάσες, μέχρι και να αποτρέψουμε βάρβαρα μέτρα που θα πάνε να επιβληθούν. Ο λαός, όλοι εμείς με την ενεργή δραστηριοποίηση μας θα σώσουμε το λαό.

Φίλες και φίλοι,

Η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, για να σταλεί στην Ουκρανία, αντικειμενικά συνδέεται με την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία. Δεν «ξέφυγε» του πρωθυπουργού όταν χρησιμοποίησε τον όρο «ΝΑΤΟικά νησιά», για τα νησιά του Αιγαίου. Η κυρία Μπακογιάννη μάλιστα, “δεν έχει ταμπού για τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο”. Άλλοι πάλι μιλούν για μια συμφωνία τύπου “Πρεσπών” στο Αιγαίο.

Η «συνδιαχείριση» όμως και η «συνεκμετάλλευση», που ετοιμάζουν, σημαίνουν συμβιβασμούς και υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα παζάρι χωρίς αρχές και κανόνες! Το ΚΚΕ προειδοποιεί μάλιστα ότι ετοιμάζονται οδυνηροί συμβιβασμοί!

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τους οποίους έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Διαχρονικά το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Κάθε χρόνο σχεδόν η χώρα έρχεται πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες. Το ΚΚΕ κάθε φορά καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς γιατί δεν αφορούν την άμυνα αλλά τις ανάγκες του ΝΑΤΟ! Αυτό επιβεβαιώνει η αποστολή τεθωρακισμένων και άλλου εξοπλισμού που στάλθηκαν στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζονται περισσότερα μετά τις εκλογές. Ελληνικές φρεγάτες ταξιδεύουν από τη Μαύρη θάλασσα στον Περσικό και τον Ινδικό ωκεανό, όπως και αεροσκάφη στα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα.

Για το ΚΚΕ οι όποιοι εξοπλισμοί πρέπει να υπηρετούν την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι την εμπλοκή της σε επιθετικά δολοφονικά σχέδια σε βάρος άλλων λαών.

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη!

Αυτό όμως που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ειδικά εμείς εδώ στη Κρήτη, είναι ότι η συμμετοχή της χώρας στο πόλεμο της Ουκρανίας βάζει το λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων! Σε μια προοπτική, που είναι πιθανή, να γενικευθεί ο πόλεμος εκεί, δεν μπορεί να αμφιβάλλουμε αν οι ρωσικοί πύραυλοι σημαδεύουν ή όχι τις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι.

Να λοιπόν ένα ακόμα πραγματικό δίλημμα και μπροστά στην κάλπη των εκλογών: ‘Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής στους πολέμους, που κάνει τον λαό και τη χώρα στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια.

Φίλες και φίλοι

Οι Αμερικανοί γιγαντώνουν παραπέρα την παρουσία τους στο Ακρωτήρι! Έτσι σύντομα θα είναι έτοιμοι για εντατικότερη χρήση της βάσης σε πολέμους, επιδρομές καταστροφές και αλλαγές συνόρων.

Στήνουν κτίριο 9 χιλιαδων τ.μ.. Δρομολογούν επέκταση του χώρου στάθμευσής για τουλάχιστον 12 μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της βάσης. Ήδη εξασφάλισαν ταυτόχρονο ανεφοδιασμό πολλαπλών μονάδων.

Πολλά χρόνια μετά εκείνο το “φεύγουν οι βάσεις που μένουν” της δεκαετίας του ΄80, η νέα αυτή επέκταση βασίζεται στον «Στρατηγικό Διάλογο», που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται επί ΝΔ. Ακόμη στηρίζεται στις «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκαν επί ΝΔ.

Με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με τη στήριξη και άλλων κομμάτων η Ελλάδα ολόκληρη έγινε μια απέραντη βάση. Είναι όμως τουλάχιστον ανήθικο η πατρίδα μας να δίνει στους ιμπεριαλιστές και δολοφόνους ξένων λαών, “γη και ύδωρ”, αλλά είναι και επικίνδυνο γιατί οι βάσεις τους αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται, για να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Αγωνίζεται για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Φίλες και φίλοι

η ώρα έφτασε

Ψηφίζουμε όλοι για δυνατό ΚΚΕ στήριγμα για το λαό!

καλή δύναμη καλή συνέχεια

Δείτε ακόμα...