Γ. Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α ΠΝ: Με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη!

Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α, ΚΚΕ
Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α

Από τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα – οδηγοί για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το ΚΚΕ ενισχύθηκε και στα Χανιά (+2% και 2171 ψήφους), με άνοδο στον Δήμο Πλατανιά, σε Καστέλι, Αποκόρωνα, Βουκολιές, στο Δήμο Σελίνου – Καντάνου. Σημείωσε δηλαδή αύξηση των ποσοστών του ανάμεσα σε εργαζόμενους στον Τουρισμό και σε βιοπαλαιστές αγρότες, που είδαν το ΚΚΕ να στέκεται δίπλα τους στους αγώνες που έδιναν, για τα δίκια τους.

Γενικότερα στη χώρα, συνέβη το ίδιο σε αστικά κέντρα (τρίτο κόμμα στην Αττική), σε εργατικές γειτονιές, σε περιοχές που συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος της βιομηχανικής και οικονομικής παραγωγής, σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, κ.α. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αυξημένων ποσοστών του Κόμματος που έλαβε στην βόρεια Εύβοια. Εκεί δηλαδή που οι κομμουνιστές συμπαραστάθηκαν στους κατοίκους, κατά τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει εκεί και το «επιτελικό» κράτος τους είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει. Εκεί ακριβώς όπου γεννήθηκε το σύνθημα «ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Εκεί που επίσης είχαν επιτυχία οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων της Λάρκο, με την στήριξη του Κόμματος.

Συνολικά, χιλιάδες κατανόησαν, ότι το ΚΚΕ είναι το πραγματικό στήριγμά τους και όχι τα κόμματα που έχουν δεσμεύσεις από τους λίγους και τα συμφέροντά τους. Στις 25 του Ιούνη ακόμη περισσότερος κόσμος θα ρίξει την κόκκινη ψήφο στην κάλπη. Ιδιαίτερα όσοι ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μάιο, και δεν το έκαναν.

Είναι σίγουρο, ότι στις 26 Ιουνίου, ο λαός θα βρεθεί απέναντί με το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα, που θα υλοποιεί η κυβέρνηση, πιθανότατα, της ΝΔ με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στα πιο κρίσιμα και βασικά ζητήματα, ή όποιου άλλου κόμματος «μιας χρήσης» που θα βρεθεί διαθέσιμο. Αυτό που πρέπει να απασχολήσει κάθε δημοκράτη, αριστερό άνθρωπο, είναι ποια κόμματα θα αντιτάξουν πραγματική αντιπολίτευση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να το πράξουν τα κόμματα που, από τη θέση της αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια, ψήφισαν το 50%, ή το 70% των νόμων της ΝΔ, (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Μια τέτοια αντιπολίτευση δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της, αλλά αποτελεί ουσιαστικά μια «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση. Κάτι τέτοιο είναι εύκολα εξηγήσιμο. Τα κόμματα αυτά, είτε κυβερνητικά, είτε «συμπολιτευόμενα», έχουν κοινές στρατηγικές δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη «στρατηγική συμμαχία» με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του άδικου βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε.

Υπάρχει όμως ελπίδα! Είναι «μόνοι τους», με τους λίγους έχοντες και κατέχοντες, κι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ! Χιλιάδες λαϊκού κόσμου συνειδητοποίησαν και ακόμα πιο πολλοί συνειδητοποιούν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά να ασκήσει μαχητική, γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Μια πραγματική αντιπολίτευση, στο δρόμο του αγώνα και τα σωματεία, είτε και στη βουλή, με μοναδική δέσμευση το συμφέρον του εργάτη, του υπάλληλου, του αγρότη ή κτηνοτρόφου, του επαγγελματία, του συνταξιούχου, του άνδρα, ή γυναίκας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, που δίνει διέξοδο στο «κάτι πρέπει να γίνει», που εμπνέει και κινητοποιεί, που μαχητικοποιεί λαϊκές δυνάμεις, για το δίκιο τους.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από το σύστημα, είναι η μόνη αντισυστημική επιλογή. Είναι το μοναδικό κόμμα που όχι μόνο δεν υποτάσσεται στον σημερινό αρνητικό για το λαό συσχετισμό, αλλά παλεύει για να τον αλλάξει κάθε μέρα, από κάθε μετερίζι, σε κάθε μάχη.

Όλα τα πιο πάνω αφορούν ειδικά και τους συμπατριώτες μας τους Χανιώτες εργαζόμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες! Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στα Χανιά έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας. Κοινό το συμπέρασμα συζητήσεων, ότι χρειαζόταν η εκλογή του στη βουλή! Χρειάζεται και μετά τις 26 Ιούνη μια πραγματικά 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, που θα διεκδικεί τα δίκια των Χανιωτών.

Όλα τα πιο πάνω αφορούν ειδικά και τις οικογένειες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) εν ενεργεία και σε αποστρατεία (ε.ε. & ε.α.) που ζουν και εργάζονται στην περιοχή! Πέρα από τα γενικότερα, τα ειδικότερα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματά τους, θα βρουν στο πρόσωπο του κομμουνιστή βουλευτή έναν σίγουρο συμπαραστάτη. Η ήδη θετική ανταπόκριση του ΚΚΕ για την ανάδειξη προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ θα μπορεί να εμπλουτιστεί πιο πολύ με τα ειδικότερα προβλήματα των στελεχών του νομού.

Όλους και όλες μας όμως αφορούν επίσης όσα μας επιφυλάσσουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η όποια επόμενη κυβέρνηση με την συναίνεση των άλλων κομμάτων στη χώρα μας:

  • Οι πρόσφατες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία δείχνουν ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο. Με δεδομένη την πολύμορφη ελληνική συμμετοχή σ’ αυτόν και στην πιθανή προοπτική, ο εκεί πόλεμος να γενικευθεί, δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε, αν οι ρωσικοί πύραυλοι σημαδεύουν ή όχι τις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι, ή τις άλλες στην Λάρισα, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη.
  • Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με αμερικανο – ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, δεν προοιωνίζουν τίποτα θετικό. Η «συνδιαχείριση» και η «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, που ετοιμάζουν συναινετικά τα κόμματα πλην ΚΚΕ, σημαίνουν συμβιβασμούς και υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα παζάρι χωρίς αρχές και κανόνες! Το ΚΚΕ προειδοποιεί μάλιστα ότι ετοιμάζονται οδυνηροί συμβιβασμοί!
  • Η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, για να σταλεί στην Ουκρανία, αντικειμενικά συνδέεται με την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία. Δεν «ξέφυγε» του κ. Μητσοτάκη όταν χρησιμοποίησε τον όρο «ΝΑΤΟϊκά νησιά», για τα νησιά του Αιγαίου.
  • Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, μια ανάσα από τα σύνορα της χώρας, είναι επικίνδυνες. Οι ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ ευθύνονται για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του ’90. Η πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ακολούθησαν διαχρονικά ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα βάζει σε περιπέτειες τον λαό μας.

Πηγαίνοντας προς την κάλπη θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ακόμα, ότι:

  • Οι Αμερικανοί ενισχύουν παραπέρα την παρουσία τους -στόχο των αντιπάλων τους- στο Ακρωτήρι, ετοιμάζοντας κτίριο 9.000 τ.μ. και εγκατάσταση για σύγχρονο ανεφοδιασμό 12 αεροσκαφών. Αντίστοιχη προετοιμασία γίνεται και για τον ναυτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα. Είναι φανερό ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για εντατικότερη χρήση της βάσης σε πολέμους, επιδρομές καταστροφές και αλλαγές συνόρων. Η νέα αυτή επέκταση βασίζεται στον «Στρατηγικό Διάλογο», που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται επί ΝΔ. Ακόμη στηρίζεται στις «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκαν επί ΝΔ.
  • Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τους οποίους έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τώρα μάλιστα, που ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ θέλουν να τραβήξουν την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας, στα παζάρια που θα γίνουν, ας σκεφτούμε ποιας χώρας τα κυριαρχικά δικαιώματα κινδυνεύουν …

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη!

Το ΚΚΕ αγωνίζεται, για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων της στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως και οι υπέρογκες δαπάνες για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς. Αγωνίζεται για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Καμμιά ταλάντευση! Ψήφο για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, ώστε να δυναμώσει ο λαός στην πάλη του απέναντι σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α., υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Χανιά
(Αναδημοσίευση από τα Χανιώτικα Νέα)

Δείτε ακόμα...