Γ. Πρωτούλης: Αισιόδοξα μηνύματα ενίσχυσης του ΚΚΕ έρχονται από παντού

Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ, της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα μηνύματα από παντού είναι αισιόδοξα κι ενθαρρυντικά, καθώς πολύς κόσμος θα ψηφίσει ΚΚΕ για πρώτη φορά και κυρίως νέοι, κάτι που θα δούμε και στις σημερινές φοιτητικές εκλογές, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM 90,1» το πρωί της Τετάρτης 10 Μάη. 

Σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τo πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, εκδηλώθηκε μία παλλαϊκή απαίτηση με το σύνθημα «Ποτέ ξανά», που σηματοδότησε τη γενικότερη δυσφορία και δυσαρέσκεια για την κατάσταση που ζούμε και την ανάγκη αλλαγής του τρόπου που σκεφτόμαστε και ψηφίζουμε και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν δείχνουμε πλέον καμία ανοχή στην πολιτική με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία, τη μετατροπή σε πανάκριβο εμπόρευμα της Παιδείας, της Υγείας κλπ. 

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασιών και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Πρωτούλης υπενθύμισε ότι αυτό το κόμμα, τα τελευταία 4 χρόνια στη Βουλή, δεν βρήκε να ψηφίσει ούτε μία  από τις δεκάδες προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού, ψήφισε όμως το 50% των 423 νόμων που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συστήνοντας μαθήματα ιστορίας στο ΚΚΕ βρίσκεται σε πανικό, σημείωσε, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τώρα 4 χρόνια μετά, βλέποντας ότι στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αστικά κόμματα και βλέπουν θετικά προς το ΚΚΕ. 

Πλέον ο κόσμος έχει εμπειρία από τα αστικά κόμματα που είτε ως κυβερνήσεις κυβέρνησαν είτε ως αντιπολιτεύσεις στήριζαν ο ένας τον άλλον, ενώ καθημερινά πολλαπλασιάζονται και τα στελέχη τους που αναφέρουν ότι έχουν εντυπωσιακές στρατηγικές συγκλίσεις, υπογράμμισε.

Κάλεσε τον κόσμο να μην πιστέψει «τα όμορφα λόγια που λέγονται προς άγραν ψήφων», προειδοποιώντας ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αντιλαϊκή και τα μέτρα που θα φέρει ακόμη πιο άγρια. Μέχρι σήμερα έχουν περάσει ως νόμοι 200 προαπαιτούμενα και ακολουθούν άλλα 350, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την παραπέρα  εμπορευματοποίηση του νερού, της Παιδείας, της Υγείας κλπ. ανέφερε, προσθέτοντας μάλιστα ότι με βάση επίσημα στοιχεία, 150 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο έχουν αύξηση κερδών κατά 303%, ενδεικτικό της πολιτικής που εφαρμόζεται. 

Ανάλογη εμπειρία έχει ο κόσμος και από τα πεπραγμένα του Γ. Βαρουφάκη, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για πρόθυμους να στηρίξουν το αστικό πολιτικό σύστημα όταν βρεθεί σε μεγάλους κλυδωνισμούς.

Η λύση είναι να τρομάξουν όλοι αυτοί με ένα ισχυρό ΚΚΕ, κατέληξε, τονίζοντας πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι πραγματική αντισυστημική ψήφος, γιατί μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται για να μη συσσωρεύεται ο πλούτος στα χέρια των λίγων και να υποφέρουν ο λαός και οι εργαζόμενοι. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...