Γ. Πρωτούλης: Πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» επιβεβαιώνει την πλατιά αναγνώριση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Πρωτούλης ΚΚΕ

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, χθες, για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός, γιατί αποτελεί την πραγματική έκφραση χιλιάδων νέων ανθρώπων και σηματοδοτεί την πλατιά αναγνώριση της στάσης και της προσφοράς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους αγώνες της νέας γενιάς. Αυτό επισήμανε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 11 Μάη σε εκπομπή του καναλιού «OpenTV».

Για τις βουλευτικές εκλογές, σημείωσε ότι τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι που είναι έτοιμοι να τους στηρίξουν, θα κινηθούν μέσα στα συγκεκριμένα όρια των πρωτογενών αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, που θα βγουν μέσα από τη φοροληστεία, τις πετσοκομμένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία κλπ. 

Αυτή η πείρα, πρόσθεσε, είναι  συσσωρευμένη στον λαό, που ξέρει ότι υπάρχει μόνο ένα κόμμα, το ΚΚΕ, που θα είναι μαζί του στον αγώνα για να κατακτήσει τα δικαιώματά του και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος. 

Για το έγκλημα στα Τέμπη σημείωσε την ανάγκη να μην ξεχαστεί, όπως απαίτησε ο ελληνικός λαός με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του, αλλά και να μην παραγραφούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που προώθησαν την πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, του τεμαχισμού και του ξεπουλήματος του ΟΣΕ και καταλήγοντας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το τρένο της χώρας μας, της ζωής και του λαού μας ν’ αλλάξει ράγες και πορεία, όχι μόνο τον μηχανοδηγό».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...